AW: User DEVELOPER does not work

Frank Schilling frank.schilling at sap.com
Thu Sep 5 11:25:26 MET DST 2002


Hello Jens,

actually we have not tested to run WAS within a vm.
Thus, this scenario may cause problems...

Greetings from SAP LinuxLab - Frank Schilling
-- 
 ________________________________
| Frank Schilling______________________________________________    
| realTech system consulting GmbH   frank.schilling at realtech.de   
| zz. SAP AG                        
| LinuxLab                                                


"Fichtner, Jens" wrote:
> 
> Hello Alexander
> 
> The VM (I gess vmware ?) creates a new adress for the virtuell network card each time you start your vm.
> When I tried to get it running in a vm, I restarted the vm before I got the license key and the key was not useable with in new started vm-was.
> 
> Who did you get it running now ?
> 
> By the way, running WAS in the vm can occure problems anyway, I don't think SAP prepared and tested this szenario.
> 
> Jens
> 
> > -----Original Message-----
> > From: Alexander Kerwien [mailto:alexander.kerwien at securintegration.de]
> > Sent: Mittwoch, 4. September 2002 22:50
> > To: frank.schilling at realtech.de; linux.general at listserv.sap.com
> > Subject: AW: AW: User DEVELOPER does not work
> >
> >
> > Hello,
> >
> > problem solved!
> >
> > But it was a bit strange!
> >
> > My WAS is running in a VMWare virtual machine and somehow(?!)
> > the hardware
> > key of the virtual machine changed... I have no idea why!
> > ... so the license I installed before was useless, but
> > saplicense -show
> > still said
> > "*** license useable ***".
> >
> > User DEVELOPER can log on now ;-)
> >
> > Nevertheless thanks for your help.
> >
> > Greetings,
> > Alexander
> >
> > -----Ursprungliche Nachricht-----
> > Von: linux.general-admin at listserv.sap.com
> > [mailto:linux.general-admin at listserv.sap.com]Im Auftrag von Frank
> > Schilling
> > Gesendet: Mittwoch, 4. September 2002 09:55
> > An: linux.general at listserv.sap.com
> > Betreff: Re: AW: User DEVELOPER does not work
> >
> >
> > Hello Alexander,
> >
> > let's check other things:
> >
> > 1) What is your "hostname"?
> > 2) How does "/etc/hosts" look like?
> > 3) Have you also tried to log on in English?
> >
> > Greetings from SAP LinuxLab - Frank Schilling
> > --
> >  ________________________________
> > | Frank Schilling______________________________________________
> > | realTech system consulting GmbH   frank.schilling at realtech.de
> > | zz. SAP AG
> > | LinuxLab
> >
> >
> > Alexander Kerwien wrote:
> > >
> > > Hello,
> > >
> > > "saplicense -show" shows the following:
> > >
> > > LICENSE system: WAS hardware key: P1891436874
> > expiration_date: 20020923
> > >         installation no: DEMOSYSTEM key: YOGMEWLBEC6O7VJKGBRZRU8U
> > >         userlimit: 0 productid: R3_ADA
> > >         system-nr: INITIAL_SYSTEM_IDX
> > >         *** license useable ***
> > >
> > > I have seen now, that the parameter userlimit is 0, that
> > might be the
> > > problem... but why?
> > >
> > > Also if no user is logged in to the WAS -as proposed in
> > another posting-
> > the
> > > user-id DEVELOPER can not log in.
> > >
> > > Any further ideas?
> > >
> > > Regards,
> > > Alexander Kerwien
> > >
> > > -----Ursprungliche Nachricht-----
> > > Von: linux.general-admin at listserv.sap.com
> > > [mailto:linux.general-admin at listserv.sap.com]Im Auftrag von Frank
> > > Schilling
> > > Gesendet: Dienstag, 3. September 2002 16:07
> > > An: linux.general at listserv.sap.com
> > > Betreff: Re: User DEVELOPER does not work
> > >
> > > Hello Alexander,
> > >
> > > strange problem...
> > > What is the complete result from "saplicense -show"?
> > >
> > > Have you also tried to log on in English?
> > >
> > > Greetings from SAP LinuxLab - Frank Schilling
> > > --
> > >  ________________________________
> > > | Frank Schilling______________________________________________
> > > | realTech system consulting GmbH   frank.schilling at realtech.de
> > > | zz. SAP AG
> > > | LinuxLab
> > >
> > > Alexander Kerwien wrote:
> > > >
> > > > Hi,
> > > >
> > > > after installing the SAP Web Application Server TestDrive
> > on linux I
> > > created
> > > > the user DEVELOPER in SU01 as described in the file
> > INSTALL on the CD.
> > But
> > > > when I try to log on whis this user it tells me "Logon
> > Refused (valid
> > > > license not installed)"!?
> > > > Creating an other user e.g. called "TESTUSER" results in the same
> > > > errormessage.
> > > >
> > > > But I installed the license (RPM-file) which I got per
> > mail from SAP.
> > And
> > > > saplicense -show tells me that the license is useable and that it
> > expires
> > > at
> > > > 2002-09-23?!
> > > >
> > > > What's wrong? Why does the user DEVELOPER not work?
> > > >
> > > > Best Regards,
> > > > Alexander Kerwien
> > > >
> > > > _______________________________________________
> > > > linux.general mailing list
> > > > linux.general at listserv.sap.com
> > > > http://listserv.sap.com/mailman/listinfo/linux.general
> > > _______________________________________________
> > > linux.general mailing list
> > > linux.general at listserv.sap.com
> > > http://listserv.sap.com/mailman/listinfo/linux.general
> > >
> > > _______________________________________________
> > > linux.general mailing list
> > > linux.general at listserv.sap.com
> > > http://listserv.sap.com/mailman/listinfo/linux.general
> > _______________________________________________
> > linux.general mailing list
> > linux.general at listserv.sap.com
> > http://listserv.sap.com/mailman/listinfo/linux.general
> >
> > _______________________________________________
> > linux.general mailing list
> > linux.general at listserv.sap.com
> > http://listserv.sap.com/mailman/listinfo/linux.general
> >
> _______________________________________________
> linux.general mailing list
> linux.general at listserv.sap.com
> http://listserv.sap.com/mailman/listinfo/linux.general



More information about the linux.general mailing list